Tiedote

Pyydämme sinua osallistumaan verkkosivustomme käyttäjäkyselyyn, johon vastaaminen vie muutaman minuutin.

Linkki Webropol-kyselyyn

Henkilöstö­Baro ja Tutka

Kolme henkilöä pitämässä palaveria neuvotteluhuoneessa.

Valtion henkilöstötutkimuksen uudistaminen toteutettiin vuoden 2024 aikana. Lue ajankohtaisia uutisia uudistamistyöstä.

HenkilöstöBaro

HenkilöstöBaro (valtion yhteinen henkilöstötutkimus) tarjoaa valtion työnantajille työvälineen strategiseen johtamiseen. Tutkimuksella kerätään henkilöstöltä nimetöntä palautetta eri teemoista, johdon ja esihenkilöiden HR-tiedolla johtamisen tueksi.

Palkeet hoitaa tutkimuksen ylläpito-, hyödyntämis- ja asiakaspalvelutehtävät sekä kehittämistyön. Valtiovarainministeriö ohjaa kehittämistyötä ja hyödyntämistä. Virastot saavat tukea toimintansa parantamiseen myös vertailutiedon avulla. Hallinnonaloja ja koko valtiota koskevien selvitysten ja analyysien tekeminen on välttämätön osa tiedolla johtamista ja johtamisen uudistumista.

Voit tilata HenkilöstöBaron toteutuksen Palkeilta Tutka-järjestelmällä, teettää HenkilöstöBaron itse tai valitsemasi toteuttajakumppanin kanssa. Kaikissa näissä tapauksissa otathan ensin yhteyttä Palkeisiin Pointilla (Henkilöstötutkimus – yleinen palvelupyyntö Tutka tai Osaava – yleinen palvelupyyntö Osaava). Palkeiden asiantuntijoiden kanssa voit sopia HenkilöstöBaron toteuttamisesta tai saat ohjeet sekä kysymyssisällön käyttöönne itse toteuttamista varten. Palkeet kokoaa edelleen vuosittain valtiotasoisen vertailutiedon HenkilöstöBaron tuloksista.

HenkilöstöBaron kysymyssisältö on suojattu käyttöehdoin eikä sitä julkaista enää jatkossa internet-sivuilla kokonaisuudessaan. Sisältöä voitte halutessanne tiedustella Palkeiden henkilöstötutkimuspalvelusta Pointilla taikka osaava@palkeet.fi.

HenkilöstöBaron logo.

HenkilöstöBaron viitekehys

Tutustu HenkilöstöBaron strategialähtöiseen viitekehykseen, tutkimuksen teemoihin ja niiden aihealueisiin ja yhteisiin tunnuslukuihin.

Kuva HenkilöstöBaron strategialähtöisestä viitekehyksestä.
Kuva HenkilöstöBaron teemoista ja niiden aihealueista.
Kuva henkilöstöBaron yhteisistä tunnusluvuista.

Henkilöstötutkimuksen tulokset

Henkilöstötutkimusten tulosten hyödyntäminen on keskeinen osa johtamisen kehittämistä. Tutkimuksen avulla saatujen tietojen analysointi, seuranta ja hyödyntäminen virastojen toiminnan kehittämisessä on ensiarvoisen tärkeää. Tukea ja vinkkejä tulosten hyödyntämiseen ja kehittämistyön käynnistämiseen voi saada HenkilöstöBaron käsikirjasta (käsikirjan omalta HR:ltä tai Palkeista) ja esim. viraston Kaiku-kehittäjiltä.

Analyysiraportit

Tiivis analyysiraportti tarjoaa tiedot valtion henkilöstön työtyytyväisyydestä saadut innovointikyky-, johtamis- ja työyhteisöindeksit. Lisäksi raportilla esitetään lukuja valtion henkilöstöstä sekä panostuksista työhyvinvointiin ja henkilöstön kehittämiseen valtiolla. Lopussa on yhteenveto raportointivuoden johtopäätöksistä.

Raporttikoosteet

Raporttikokonaisuus sisältää tutkimusvuoden työtyytyväisyystiedot

  • koko valtion henkilöstölle yhteensä
  • valtion henkilöstölle luokiteltuna sukupuolen, iän, vakinaisuuden, hallinnonalan, virastotyypin, henkilöstöryhmän ja koulutuksen mukaan.

Henkilöstötutkimuspalvelu

Palvelun avulla asiakas voi toteuttaa erilaisia henkilöstötutkimuksia itsenäisesti tai Palkeiden tukemana. Palvelussa tarjotaan työkaluja työhyvinvoinnin ja työyhteisön kehittämisen kokonaisuuteen, näiden mittaamiseen sekä raportointiin. Palvelussa saat käyttöön valmiit tutkimusmallit ja valmisraportit, perehdytysmateriaalia ja Palkeiden tukipalvelun. Erikseen sovittaessa Palkeilta voi ostaa myös tutkimusten ja asiakaskohtaisten raporttien tekemistä.

Palkeet omistaa valtion henkilöstötutkimuksen järjestelmän (Tutkan) ja ylläpitää valtion yhteisiä kyselypohjia sekä vastaa niiden kehittämisestä. Palkeet vastaa valtionhallinnon työtyytyväisyystietojen tuottamisesta ja julkaisemisesta.

Tutustu materiaaleihin:

Jos kiinnostuit palvelusta, ota yhteyttä Pointin palvelupyynnön välityksellä

Tutka-järjestelmä

Tutka on järjestelmä, joka mahdollistaa toteutuksen seuraaville tutkimuksille/ kyselyille:

Lisäksi asiakas voi tehdä järjestelmässä omia tutkimuksia esim. pulssi- ja fiilismittauksia sekä testitutkimuksia. Organisaatiot toteuttavat omat tutkimuksensa itse tai Palkeiden tuottamana. Vastaukset kerätään tutkimuksissa anonyymisti ja luottamuksellisesti, eikä yksittäisen vastaajan mielipide tule esiin.

Henkilöstötutkimuksen tietosisällön hyödyntäminen on keskeinen osa johtamisen ja organisaation toiminnan kehittämistä. Sovelluksen valmisraporteista saat johtamisen, työhyvinvoinnin ja palkitsemisen kehittämisen tueksi monipuolista tietoa omasta organisaatiostasi (koko organisaatio, viraston yksikköjaotukset ja henkilöstöluokitukset) sekä vertailutietoa (esim. hallinnonala ja virastotyyppi).

Vuosittaiset tutkimukset tallentuvat järjestelmään, mikä mahdollistaa tietojen tarkastelun aikasarjana.

Tutustu Tutkaan ja käyttöohjeisiin:

Henkilöstötutkimuksen uudistaminen

Uutinen 14.1.2025

Kuinka luodaan maailman paras henkilöstötutkimus?

Valtion yhteisen henkilöstötutkimuksen uudistustyön kumppani Eezy Flow Oy:n edustajat avaavat tutkimuskonseptia blogissaan.

Lue lisää

Uutinen 17.12.2024

Uudistettu henkilöstötutkimus tukee henkilöstötiedolla johtamista

Henkilöstötutkimuksella voidaan seurata strategian pohjalta tehtävää kehittämistä.

Lue lisää

Uutinen 17.10.2024

Työelämän muutokset näkyvät myös valtion henkilöstötutkimuksessa

Valtion henkilöstötutkimuksen uudistaminen on vaatinut aikaa ja vaivannäköä, mutta se on myös ollut antoisaa.

Lue lisää
Järvimaisema

Blogi 9.10.2024

Täydellinen harmonia on utopiaa

Mitä kaikkea tulisi pohtia, kun henkilöstötutkimus lävähtää auki näytöllesi?

Lue lisää