Luottamusta ja joustavia työmuotoja – hybridityön tavoitteena on sujuvoittaa palvelujen tuottamista ja palkeetlaisten arkea

28.9.2022 13:35

Palkeilla on toimipisteet Joensuussa, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Mikkelissä ja Porissa, joten olimme tottuneet erilaisten etätyövälineiden käyttöön jo koronapandemiaa edeltävänä aikana.

Takaisin blogiin

Henkilö kirjoittamassa muistiinpanoja läppärin edessä.

Palkeilla on toimipisteet Joensuussa, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Mikkelissä ja Porissa, joten olimme tottuneet erilaisten etätyövälineiden käyttöön jo koronapandemiaa edeltävänä aikana. Monipaikkaisena organisaationa meille on erityisen tärkeää, että pystymme jatkossakin tarjoamaan monipuolisia mahdollisuuksia työn organisoimiseen. Joustavilla työmuodoilla pyrimme lisäksi varmistamaan perustehtävämme, eli talous- ja henkilöstöpalvelujen sujuvan tuottamisen, paikasta riippumattomasti.

Työnantajana haluamme edistää monipaikkaista työtä, mahdollisimman joustavaa työn tekemistä sekä varmistaa sen, että meillä on jatkossakin parhaat asiantuntijat käytettävissämme. Pitkä poikkeusaika ja aiempi etätyöskentely on osoittanut, että työmme sujuvat hyvin myös etänä. Koronan aikaan laajassa etätyössä työtyytyväisyytemme kokonaistulos nousi, lähiesimiestyö sai edelleen erittäin hyvän arvosanan ja myös asiakastyytyväisyys on pysynyt hyvällä tasolla. 

Luotamme toisiimme ja siihen, että jokainen on paras asiantuntija omassa työssään sekä siinä, miten tavoitteet saavutetaan.

Yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin varmistamiseksi teemme edelleen myös lähityötä. Toimistolle voi tulla aina halutessaan, mutta vähintään neljänä päivänä kuukaudessa. Pyrimme kehittämään työtilojamme tukemaan entistä paremmin yhteisiä kohtaamisia toimistolla. Käytäntönä on myös sopia tiimeissä ja oman esihenkilön kanssa, mitkä työt on parasta tehdä lähityönä, miten järjestämme työmme ja yhteiset tapaamiset ja milloin jokainen voi itse valita työskentelypaikkansa.

Etätyössä työpäivien pidentäminen on helpompaa ja päivät saattavat huomaamatta venähtää hyvinkin pitkiksi, kun työn imu tempaa mukaansa. Työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen näkökulmasta onkin tärkeää malttaa lopettaa mielenkiintoiset tehtävät ajoissa ja antaa aikaa myös perheelle ja harrastuksille. Etäkokousten määrä voi asiantuntijoilla olla pökerryttävä, ja tähän haasteeseen vastataksemme olemme sopineet yhteisistä kokouskäytännöistä, joiden mukaan muun muassa perjantai-iltapäivä on kokouksetonta työaikaa.

Henkilöstö on ottanut hybridityön positiivisesti vastaan, sillä se tuo joustavuutta arkeen, ajansäästöä työmatkoihin sekä paremman mahdollisuuden sovittaa työn lomaan omia asioita ja perhearkea.

Blogin kirjoittaja

Mari Eerikäinen, Palkeet.

Eerikäinen Mari

Johtaja

HRD-palvelut

Jaa somessa

Takaisin blogiin