Valtion taloushallinnon kehittämishanke saatu päätökseen S/4HANA-käyttöönoton myötä

13.6.2023 08:54

Maanantaina 5.6. otettiin käyttöön valtion taloushallinnon keskitetyn järjestelmän uusi versio, joka hyödyntää SAP:in S/4HANA-teknologiaa.

Takaisin uutisiin

Kolme henkilöä pitämässä palaveria neuvotteluhuoneessa.

Maanantaina 5.6. otettiin käyttöön valtion taloushallinnon keskitetyn järjestelmän uusi versio, joka hyödyntää SAP:in S/4HANA-teknologiaa. Uutta järjestelmäversiota ja sen käyttöönottoa on valmisteltu jo vuodesta 2021 alkaen Ässä-hankkeen nimellä kulkeneessa kehittämishankkeessa. Järjestelmän käyttöönotto on osa kokonaisuutta, joka tähtää laajempaan muutokseen valtion taloushallinnossa uuden S/4HANA-teknologian avulla ja toimintatapoja kehittämällä.

”Käyttöönotto toteutui suunnittelussa aikataulussa ja budjetissa ja alustava palaute käyttäjiltä on ollut positiivista”, iloitsee hankepäällikkö Suvi Allan.

Ässä-hanke toteutettiin yhteistyössä Fujitsun kanssa, joka toimitti S/4HANA-järjestelmän Palkeiden käyttöön ja tuki myös hankkeen muutosjohtamista. ”Tämän hankkeen onnistuneeseen lopputulokseen vaikuttivat hyvä valmistelu, laadukas projektijohtaminen ja hankepäälliköiden hyvä yhteistyö sekä vahva organisaation muutosjohtaminen. Tärkeää oli myös toimiva ohjausryhmätyöskentely ja sidosryhmien tuki hankkeelle. Olemme erittäin iloisia, että pääsimme yhdessä modernisoimaan valtionhallinnon palveluita ja että hankkeelle asetetut tavoitteet saavutettiin”, toteaa Fujitsun SAP-projektitoiminnan johtaja Miia Hyökki.

Vahvaa yhteistyötä tehtiin koko hankkeen ajan myös asiakkaiden, CGI:n, S4Accessin, SNP:n, TietoEvryn, Valtorin, Gartnerin ja Consultorin kanssa. ”Kiitämme Fujitsua, hankkeen yhteistyökumppaneita ja kaikkia hankkeessa mukana olleita palkeetlaisia. On ollut hienoa viedä hanketta eteenpäin, kun kaikki ovat olleet niin vahvasti sitoutuneita yhteisiin tavoitteisiimme ja yhteistyö on sujunut todella hyvin. Näemme tämän hankkeen keskeisenä onnistumisen mahdollistajana”, kiittelee Suvi.

Käyttöönoton myötä valtion taloushallinnon prosessit sujuvoituvat ja tehostuvat edelleen ja käyttäjäkokemus paranee. Uudistettu järjestelmä mahdollistaa myös paremman tiedolla johtamisen. ”Olen iloinen, että olemme päässeet näihin hankkeelle asetettuihin tavoitteisiin ja työn tekeminen helpottuu”, Suvi kertoo.

Taloushallinnon järjestelmän kehittämishanke on osa valtionhallinnossa käytetyn Kieku-tietojärjestelmän uudistusta. Hankkeen avulla turvataan valtion yhteisten taloushallinnon toimintojen jatkuvuus.

Jaa somessa

Takaisin uutisiin