Sinnikkyyttä ja hyvää yhteistyötä – Tahti Kiekuun -projekti päättyi alkuvuonna

15.2.2024 16:34

Työnantajan henkilöstötietojärjestelmä Tahti siirtyi kesäkuussa 2023 onnistuneesti osaksi Kiekua.

Takaisin uutisiin

Henkilöitä kiipeämässä verkossa, taivaalla paistaa aurinko.

Työnantajan henkilöstötietojärjestelmä Tahti siirtyi kesäkuussa 2023 onnistuneesti osaksi Kiekua. Tahti Kiekuun -projekti jatkui vielä mm. viimeisten raporttien, dokumentaation ja koulutusmateriaalien työstöllä, mutta tammikuussa järjestetyssä päätöstilaisuudessa myös projekti laitettiin pakettiin. Vaikka uuden Tahtin valmistuminen viivästyi aikataulustaan, oli projektiryhmälle alusta asti selvää, ettei Tahtin raporttien tietojen oikeellisuudesta voitu tinkiä. Lopulta projekti oli matka, jonka varrelle mahtui niin ylä- kuin alamäkiä ja paljon uuden oppimista, mutta projektin aikaiseen työhön ja sen lopputulokseen ovat olleet tyytyväisiä niin tekijät kuin asiakkaatkin.

Monipuolisia tehtäviä ja hyvää draivia

Tahti Kiekuun -projektiryhmästä erityisesti Marjukka Kallio ja Riitta Hellman ovat olleet tekemässä Tahtia jo pitkään. ”Aloitin Tahtin parissa ensimmäisen kerran vuonna 2008. Välissä olin hetken poissa, mutta palasin vuonna 2015”, Riitta kertoo. ”Vastuualueenani on ollut erityisesti Palkeiden palvelutuotannon ja Tahtin välinen yhteistyö sekä tiedon jalostamisen ja eheyden edistäminen. Projektin aikana olin vahvasti mukana testauksessa ja koulutusmateriaalien teossa.”

Marjukka taas on tehnyt vanhaa Tahtia aivan sen alusta asti. ”Myös Tahti Kiekuun -projektissa olen ollut mukana esiselvityksistä alkaen. Olen osallistunut laajasti muun muassa määrittelyihin ja testaukseen sekä ohjausryhmän työskentelyyn”, Marjukka kiteyttää. Hieman uudempi Tahti-tekijä on Sari Soupios, joka siirtyi Tahti-tiimiin palkkojen puolelta. ”Projektissa en ollut ihan alusta asti mukana, mutta tässä loppuvaiheessa työskentelin erityisesti testauksen parissa”, Sari kertoo.

Tahti-projektin tekijät olivat tiiviisti mukana projektityössä useamman vuoden ajan samalla, kun tekivät palvelutuotannon tehtäviä. Vaikka projektin päättyminen on tietyssä mielessä helpottavaa, jäävät tekijät myös kaipaamaan projektityöskentelyä. ”Projektin aikana ehti tottua siihen, että koko ajan on draivi päällä, siis ihan positiivisessa mielessä”, pohtii Riitta. ”Toki uuden Tahtin koulutukset ja kehittäminen jatkuvat edelleen.”

Tahtin järjestelmäpäällikkö Tommi Jokinen sekä Tahti-ryhmäläiset Riitta Hellman, Sari Soupios ja Marjukka Kallio istuvat hymyilevinä sohvalla.

Onnistumisia ja ongelmien ratkaisua yhdessä

Tärkeimmäksi tekijäksi projektin onnistumisen kannalta projektiryhmä nostaa hyvin toimineen yhteistyön. ”Järjestelmätoimittaja CGI:n kanssa tulimme hyvinkin tutuiksi ja

vitsiäkin jo väännettiin palavereissa”, Marjukka naurahtaa. ”Samoin talon sisällä yhteistyö esimerkiksi käyttövaltuushallinnan, digitiimin ja liittymäporukan kanssa sujui mukavasti.”

Tahtin palveluomistaja, kehityspäällikkö Heikki Asikainen allekirjoittaa yhteistyön merkityksen. ”Sekä Palkeiden että CGI:n puolella panostettiin erilaisiin yhteistyön tapoihin ja ongelmien ratkaisuun yhdessä. Kommunikaatio Palkeiden ja CGI:n asiantuntijoiden välillä on ollut kaiken A ja O”, Heikki iloitsee.

Myös Tahti-projektissa projektipäällikkönä toiminut Juha Raatikainen koki projektissa työskentelyn antoisana. ”Projektipäällikön näkökulmasta parhainta antia oli mahdollisuus työskennellä asiansa osaavien ammattilaisten kanssa”, Juha kertoo. ”Tahtin kaikki syväosaajat niin valtiovarainministeriöstä kuin Palkeista olivat projektin käytössä.”

Projektin alkuvaiheessa, kun Tahtin rakentamista osaksi Kiekua suunniteltiin, oli Tahti-osaamisen ohella tärkeää myös Kieku-ympäristön tuntemus. ”Tässä työssä suuri rooli oli erityisesti Satu Kirilolla, jonka lähes 20 vuoden kokemus Kiekusta oli menestystekijä ratkaisujen hakemisessa”, Juha kiittelee.

Juha nostaa lisäksi esille projektissa onnistuneesti hyödynnetyt automaatioratkaisut. ”Palkeiden Digitiimin ammattitaidolla rakentamien robottitarkastusten ansiosta pystyimme luopumaan erillisestä tietojen oikeellisuuden tarkastamiseen käytetystä TYVI-palvelusta ja sen käyttäjähallinnasta.”

Jaa somessa

Takaisin uutisiin