Palkeiden vastuullisuus­­raportti vuodelta 2023

6.5.2024 07:57

Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua sekä kestäviä kulutus- ja tuotantotapoja.

Takaisin uutisiin

Versoja joiden vierellä pieni kirkas maapallo.

Olemme julkaisseet vastuullisuusraportin vuodelta 2023. Palkeiden toiminnan kannalta keskeisimmiksi raportoitaviksi asioiksi olemme valinneet seuraavat YK:n kestävän kehityksen mukaiset vastuullisuustavoitteet:

  • Tavoite 8: Edistää kaikkia koskevaa kestävää talouskasvua, täyttä ja tuottavaa työllisyyttä sekä säällisiä työpaikkoja.
  • Tavoite 12: Varmistaa kulutus- ja tuotantotapojen kestävyys

Alla on muutamia nostoja vastuullisuustavoitteiden saavuttamisestamme vuodelta 2023.

Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua

Palkeiden vastuullisuuden ytimessä on tehtävämme valtion keskitettyjen, kustannustehokkaiden talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen tuottajana ja kehittäjänä. Saavutimme merkittävän osan tulostavoitteista vuonna 2023 ja monilta osin tulokset olivat jopa kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla.

Vastuullisena työnantajana Palkeet haluaa varmistaa turvallisen työympäristön henkilöstölle sekä tasa-arvoisen työelämän. Mittarina toimivat työtyytyväisyyskyselyn tulokset, jotka meillä ovat edelleen hyvällä tasolla.

Kulutus- ja tuotantotapojen kestävyyden varmistaminen

Teemme hankitamme kestävästi – sosiaalisen, taloudellisen ja ympäristövastuun näkökulmista tarkasteltuna. Hyödynnämme aktiivisesti valtion yhteishankintoja, joissa on kilpailutusvaiheessa kattavasti otettu huomioon vastuullisuusnäkökulmat ja kustannustehokkuus.

Palkeiden aktiivinen toimitilojen kehittäminen jatkui vuonna 2023 ja se auttaa meitä pääsemään valtion kiinteistöstrategiassa asetettuun m2/htv -tavoitteeseen hyvissä ajoin. Uudenlaiset tilaratkaisut tukevat myös työntekoamme.

Osana kulutustapojen kestävyyttä seuraamme myös virkamatkustuksen määrää ja laatua. Matkustaminen on vähentynyt vuonna 2023 koronaa edeltävään aikaan verrattuna ja suosimme ympäristöystävällistä junamatkustusta.

Vastuullisuusraportti 2023

Vastuullisuuden mittareistamme ja tekemistämme toimenpiteistä voit lukea tarkemmin vuoden 2023 vastuullisuusraportilta.

Julkaisemme Valtiokonttorin suosituksen mukaisen vastuullisuusraportin vuosittain.

Jaa somessa

Takaisin uutisiin