Monien mahdollisuuksien yhteiskäyttöiset työympäristöt

27.2.2024 12:51

Uudenlaiset toimitilat ovat tuoneet palkeetlaisille mahdollisuuksia työskennellä uusin tavoin.

Takaisin uutisiin

Epätarkkoja ihmishahmoja kävelemässä käytävällä.

Uudenlaiset toimitilat ovat tuoneet palkeetlaisille mahdollisuuksia työskennellä uusin tavoin. Vuonna 2023 avattiin maaliskuussa Joensuussa valtion toimijoiden yhteiskäyttöinen virastotalo ja joulukuussa valmistui Porin yhteinen työympäristö. Toimitilakehittämisellä Palkeet hakee kustannussäästöjä, toimivampia työympäristöjä sekä vastaa myös valtion toimitilastrategian tavoitteisiin.

Porin Leijonassa opetellaan uusia tapoja tilojen hyödyntämiseen

Uusimmassa yhteisessä työympäristössämme Porin Leijonassa toimii Palkeiden lisäksi 10 eri valtion virastoa ja Porin kaupungin toimintoja. Palkeilla on oma kotipesäalue, ja myös varattavat tiimitilat, yhteiset työskentelyalueet sekä kokouskeskusalue ovat käytettävissämme. Nämä kaikki tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia erilaiseen työskentelyyn sekä joustavaan siirtymiseen tilasta toiseen. 

Porin toimitilahankkeen Palkeiden projektiryhmässä olleiden henkilöstön edustajien Armi Luotolan ja Matti Pihlavan mukaan työskentely uusissa tiloissa on lähtenyt mainiosti liikkeelle. ”Olemme opetelleet uusia käytäntöjä ja testanneet, minkä tyyppiseen työhön mikäkin tila on optimaalisin. Olemme päässeet hyvin vauhtiin, uutuuden viehätyksestä nauttien”, Armi Luotola ja Matti Pihlava kertovat.

Tilaratkaisut pohdituttavat myös työhyvinvoinnin näkökulmasta. ”On tärkeää saada valita oma työskentelypaikka ja haluankin kannustaa ihmisiä kokeilemaan uusia vaihtoehtoja”, Matti Pihlava sanoo.

Saman kerroksen avoimet työskentelyalueet ovat miellyttäneet myös muiden virastojen käyttäjiä. ”Yhteinen taukotilakin mahdollistaa uudenlaista yhteisöllisyyttä. Aina löytyy joku, jonka kanssa halutessaan voi jutella”, iloitsee Armi Luotola.

Palkeiden työympäristöasiantuntija Eeva Puotila kertoo, että Porin juuri käynnistyneen työympäristötiimin toiminnan yhtenä tavoitteena on rakentaa yhteisöllisyyttä valtion työntekijöiden kesken, esim. vapaaehtoisen virkistystoiminnan keinoin. 

Porin Leijonassa: Armi Luotola ja Matti Pihlava kokouskeskuksessa, taukotilan sekä varattavan työtilan kalustusta.
Porin Leijonassa: Armi Luotola ja Matti Pihlava kokouskeskuksessa, taukotila sekä varattava työtila.

Toimitilojen kehittäminen Palkeissa jatkuu 

Palkeiden toimitiloista vastaava johtaja Timo Kallio kertoo toimitilojen kehittämisen jatkuvan tulevina vuosina aiempien linjausten mukaisesti. Koronapandemia toi koko valtionhallintoon uudenlaisia työtapoja, jotka ovat jopa parantaneet työnteon tehokkuutta. Hybridityö on osa arkea ja työtä tehdään entistä enemmän etänä. ”Tämä mahdollistaa meille joustavamman työskentelyn sekä sujuvoittaa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista”, toteaa Timo Kallio. 

Palkeiden tavoitteena on edelleen tilankäytön tehostaminen. ”Säästöjen lisäksi tavoitteenamme on uusien modernien työympäristöjen kautta tarjota mahdollisuuksia monipuoliseen työntekoon, viihtyisiin tiloihin ja erilaisiin kohtaamisiin työpaikoilla”, Timo Kallio sanoo.  

Joensuun ja Porin jälkeen Palkeiden toimitilojen kehittäminen jatkuu edelleen. Hämeenlinnassa on käynnistetty uuden toimitilaratkaisun suunnittelu ja Mikkelissä jatketaan yhteisvirastotalohanketta.

Jaa somessa

Takaisin uutisiin