Automaatiosta Ä-studioon – Talous- ja henkilöstöhallinnon yhteyshenkilöpäivillä laaja kattaus ajankohtaista asiaa

31.5.2022 09:07

Taloushallinnon yhteyshenkilöpäivässä kuultiin mm.valtion vuoden 2021 tilinpäätöksestä, uudistuvasta suomi.fi-maksut-palvelusta, kehittämishanke Ässästä.

Takaisin uutisiin

Sinisellä taustalla puupalikoita joissa maalattuna valkoisella maalilla hahmoja ja näiden välille vedetty viivoja.

Taloushallinnon yhteyshenkilöpäivässä ääneen pääsivät Valtiokonttorin asiantuntijat, kun päivän aluksi luotiin katsaus valtion vuoden 2021 tilinpäätökseen, ja myöhemmin kuultiin myös verkkomaksamisesta ja uudistuvasta suomi.fi-maksut-palvelusta. Päivän aikana päästiin kurkistamaan myös Ä-studioon, jossa Satu Pentikäinen ja Tomi Lappalainen Palkeista sekä Jouko Kirppu Fujitsulta keskustelivat taloushallinnon kehittämishanke Ässästä. Handi-palvelun ajankohtaiset tarjoiltiin tällä kertaa uutisten muodossa, kun tähtireportterit Mari Kaari ja Kati Willman raportoivat palvelun kuulumisista, loppukevennystä unohtamatta.

Henkilöstöhallinnon yhteyshenkilöpäivässä keskustelua herättivät erityisesti uusi ePalkkio ja matka -palvelu, nimikirjalain kumoaminen sekä perhevapaauudistus, jota esittelivät Tanja Mikkonen ja Maj Sundberg valtiovarainministeriöstä sekä Tuire Tuominen Palkeista. Lisäksi kuultiin paljon ajankohtaista asiaa muun muassa HRM-palveluista, Osaavasta ja rekrytointiprojektin etenemisestä. Tiia Vahvelainen ja Erika Palm haastoivat myös yleisön pohtimaan, millainen on tulevaisuuden rekrytointikokemus valtionhallinnossa.

Uusia palveluita esiteltiin niin matkustamiseen, älykkääseen automaatioon kuin johdon raportointiinkin liittyen. Matkustamisen uusista palveluista kokemuksiaan kertoivat Tuovi Merkkiniemi Hätäkeskuslaitokselta ja Markku Kivioja Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta. Heitä haastatteli palvelupäällikkö Ellen Tullinen.

Yhteyshenkilöpäivät saivat osallistujilta kiitosta selkeistä asiakokonaisuuksista, asiantuntevista puhujista ja virtuaalitoteutuksesta, joka mahdollisti osallistumisen esimerkiksi vain itseä kiinnostaviin puheenvuoroihin. ”Molempien tilaisuuksien suuret osallistujamäärät kertovat, että näille tilaisuuksille on kysyntää jatkossakin”, iloitsee talouspalveluista vastaava Minna Korpela. Tulevaisuuden tapahtumilta toivottiin tekniikan kehittämistä ja interaktiivisuuden lisäämistä sekä enemmän arjen työtehtäviä käsitteleviä esityksiä ja havainnollistavia esimerkkejä. ”Kehitämme tilaisuuksia mielellämme entistä enemmän arjen työtä tukeviksi”, kertoo henkilöstöhallinnon yhteyshenkilöpäivän juontanut Soile Röppänen.

Tilaisuuksien tallenteet ja esitysmateriaalit ovat asiakkaidemme saatavilla Paletti-ekstranetistä.

Jaa somessa

Takaisin uutisiin