Ässä-hankkeen päätöstilaisuudessa juhlistettiin yhteisiä onnistumisia

16.10.2023 08:17

Kehittämishanke Ässän yhteisiä onnistumisia ja hienosti sujunutta käyttöönottoa juhlittiin Pasilassa.

Takaisin uutisiin

Ihmisjoukko poseeraamassa kuvaa varten juhlassa.

Syyskuussa Pasilassa kokoontui noin 80 henkeä asiakkaita, järjestelmätoimittajien edustajia ja palkeetlaisia juhlistamaan taloushallinnon kehittämishanke Ässän yhteisiä onnistumisia ja hienosti sujunutta käyttöönottoa. Valtion taloushallinnon keskitetyn järjestelmän uusi versio, joka hyödyntää SAP:in S/4HANA-teknologiaa, otettiin käyttöön kesäkuussa 2023.

Tapahtumassa kuultiin kokemuksia hankematkasta ja sen muutosjohtamisesta niin Palkeiden, hankkeen pääyhteistyökumppani Fujitsun kuin Poliisihallituksenkin näkökulmista. Asiakkailta ja sidosryhmiltä kehuja saivat erityisesti tiivis yhteistyö kaikkien hankkeen osapuolten kesken, muutosvaikutusten arviointi ennakkoon sekä toimivat viestintäkanavat ja -materiaalit. Projektiryhmän todettiin olleen ”vähän kuin bändi, jossa kaikki osasivat soittaa ja soittivat vielä samaa biisiä.”

Itse hankkeen onnistuneen läpiviennin lisäksi käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä myös uuteen taloushallinnon järjestelmään. ”Uuden järjestelmän tavoitteena on sujuvoittaa ja tehostaa valtion taloushallinnon prosesseja ja parantaa käyttäjäkokemusta. Järjestelmä mahdollistaa myös paremman tiedolla johtamisen. Asiakkaiden palautteen perusteella vaikuttaa siltä, että nämä tavoitteet on suurilta osin saavutettu”, iloitsee hankepäällikkö Suvi Allan. Kiitosta on saanut erityisesti uusi käyttöliittymä, joka on koettu aiempaa visuaalisemmaksi ja helpommaksi käyttää. Arkea on helpottanut myös järjestelmän suorituskyvyn kasvu, kun esimerkiksi taloushallinnon raportit saadaan järjestelmästä entistä nopeammin.

Ässä-hankkeessa on käyttöönoton jälkeen tunnistettu onnistumisten ohella myös kehityskohteita, mikä on tyypillistä suurille järjestelmähankkeille. Yksi ensimmäisistä kehityskohteista on hyväksyntäkierto, jota halutaan edelleen kehittää sujuvammaksi asiakkailta saadun palautteen perusteella. Myös uusia taloushallinnon kokonaisnäkymiä kehitetään tiedolla johtamisen tueksi. Samalla toteutetaan myös pienempiä muutoksia, jotta järjestelmä palvelisi käyttäjiä jatkossa vielä entistäkin paremmin.

Jaa somessa

Takaisin uutisiin