Tekoälyn käsittelemien ostolaskujen määrä kasvaa

31.3.2022 13:38

Tekoälyn käyttöönoton tavoitteena on vähentää laskujen käsittelyn manuaalista työmäärää sekä parantaa menotositteiden käsittelyprosessin kokonaistehokkuutta, nopeutta ja laatua.

Takaisin uutisiin

Tekoälyn käyttöönoton tavoitteena on vähentää laskujen käsittelyn manuaalista työmäärää sekä parantaa menotositteiden käsittelyprosessin kokonaistehokkuutta, nopeutta ja laatua. Verkkolaskut, joilla ei ole kohdistusviitettä (sopimusnumeroa, ostotilausnumeroa tai tiliöintiviitettä) on siirretty tekoälyn käsiteltäväksi.

Tekoäly tuottaa verkkolaskulle kirjanpitoyksikkökohtaisen tiliöintiennusteen, joka muodostuu Handi-palvelun ostolaskuaineistosta sekä Kiekuun siirretyistä toteutuneista ostolaskujen tiliöinneistä, kirjanpitoyksikön seurantakohteista ja validointisäännöistä. Tekoäly oppii toteutuneiden tiliöintien avulla yhä tarkempaan tiliöintiin ostolaskujen määrän lisääntyessä.

”Tekoälyn hyödyntäminen ostolaskujen käsittelyssä on ollut tärkeä edistysaskel Palkeiden digitalisaation edistämisessä, ja tekoälyn oppimisen myötä odotukset ovat korkealla palvelun laadun ja tehokkuuden parantumisessa asiakkaille, sanoo kehityspäällikkö Eija Hartikainen Palkeista.

Jaa somessa

Takaisin uutisiin